1. Home
  2. |
  3. Nieuws
  4. |
  5. |
  6. Het bedrijfsklimaat in de wereld, hoe staat Nederland er voor?

Het bedrijfsklimaat in de wereld, hoe staat Nederland er voor?

Het bedrijfsklimaat in de wereld, hoe staat Nederland er voor?

Uit recente gegevens van de Enterprise Survey, een internationaal onderzoek van de Wereldbankgroep bij ondernemingen, blijkt dat de aanwezigheid van tijdelijke werknemers in bedrijven in de lidstaten van de Europese Unie sterk uiteenloopt. Het aandeel van de uitzendkrachten (op de totale beroepsbevolking) is 9% in Italië – drie keer zo hoog als in Cyprus en Kroatië en meer dan twee keer zo hoog als het gemiddelde in Europa en Centraal-Azië.

Dit jaar voeren wij voor Ipsos België de Enterprise Survey uit in Nederland. Doel van dit onderzoek is om feedback te krijgen van particuliere ondernemingen in de productie- en dienstensector. In de lidstaten van de Europese Unie wordt de studie mede gefinancierd door de Europese Commissie.

In ons land worden 800 managers en hoofdbestuurders (CEO, directeur) van particuliere ondernemingen in de productie- en dienstensector door onze interviewers ftf geïnterviewd op hun bedrijf. Deze topmanagers worden systematisch voor deelname aan dit belangrijke onderzoek geworven door inzet van ons eigen call center in Almere. Een omvangrijk mixed mode data collectie project die gemotiveerde, ervaren en getrainde interviewers eist. Logisch dat Ipsos België voor de uitvoering in Nederland daarom voor ons heeft gekozen. We zijn niet voor niets het meest persoonlijke marktonderzoekbureau van Nederland.

Eind 2020 zullen de resultaten van de Enterprise Survey beschikbaar zijn op www.enterprisesurveys.org

Deel dit bericht via:

Lees ook deze berichten

Eiffel toren in Parijs met CEO Hendrik te Grotenhuis
NieuwsNieuwsbericht

MCM Research Frankrijk

Het is zover; na maanden van voorbereiding hebben we ook een kantoor in Frankrijk geopend. Na de succesvolle entree op de Belgische markt vonden we dit een mooi vervolg. MCM…