1. Home
  2. |
  3. Nieuws
  4. |
  5. |
  6. Hoe is het gesteld met de arbeidssituatie in Nederland, en hoe verschilt die van andere landen in Europa?

Hoe is het gesteld met de arbeidssituatie in Nederland, en hoe verschilt die van andere landen in Europa?

Hoe is het gesteld met de arbeidssituatie in Nederland, en hoe verschilt die van andere landen in Europa?

Eurofound is een EU-agentschap dat onderzoekt hoe mensen in heel Europa leven en werken, en hoe dit zich ontwikkelt. Om de vijf jaar voert het agentschap een onderzoek uit naar de arbeidsomstandigheden en de werkkwaliteit. Elk onderzoek geeft een actueel beeld van de arbeidsomstandigheden en geeft aan in hoeverre, en op welke manier, dingen zijn veranderd.

Dit EWCS onderzoek wordt uitgevoerd in alle lidstaten van de Europese Unie en in zeven kandidaat-lidstaten, Noorwegen en Zwitserland. In totaal nemen meer dan 45.000 personen uit 37 landen deel aan dit onderzoek.

In ons land worden 1.000 werkende personen face-to-face door onze interviewers thuis geïnterviewd. Het is uiterst belangrijk dat er zoveel mogelijk personen aan het onderzoek meewerken zodat de resultaten betrouwbaar zijn. Personen met wie contact wordt opgenomen, worden willekeurig uitgekozen. Alle verzamelde informatie wordt natuurlijk geanonimiseerd zodat niemand kan worden geïdentificeerd.

Een klus die Mobiel Centre op het lijf is geschreven. Echt in gesprek met respondenten thuis om uiteindelijk de beste inzichten te verkrijgen.

Deel dit bericht via:

Lees ook deze berichten

Eiffel toren in Parijs met CEO Hendrik te Grotenhuis
NieuwsNieuwsbericht

MCM Research Frankrijk

Het is zover; na maanden van voorbereiding hebben we ook een kantoor in Frankrijk geopend. Na de succesvolle entree op de Belgische markt vonden we dit een mooi vervolg. MCM…