1. Home
  2. |
  3. Nieuws
  4. |
  5. |
  6. Videobellen het beste alternatief voor F2F® gecollecteerde data

Videobellen het beste alternatief voor F2F® gecollecteerde data

Videobellen het beste alternatief voor F2F® gecollecteerde data

Tijdens de eerste lockdown periode dit jaar hebben wij veel geëxperimenteerd en ervaringen opgedaan met videobellen. Zo hebben wij voor een opdrachtgever in de financiële sector maar liefst 2.500 Nederlanders F2F® via videobellen vanuit huis geënquêteerd. Onderzoek heeft aangetoond dat de kwaliteit van de data enorm goed was en dat deze methode dan ook een goed alternatief is voor F2F® in home gecollecteerde data. Belangrijk aspect hierbij is de inzet van onze ervaren F2F® inhome interviewers. Interviewers die getraind zijn om o.a. optimaal te reageren op non verbale communicatie van de respondent en gewend zijn om door te vragen.

Dit succes gaan wij natuurlijk verder uitrollen. Deze week zijn wij een experiment gestart m.b.t. de datacollectie(*) voor de Eurobar. Respondenten krijgen de mogelijkheid aangeboden om i.p.v. F2F® inhome ook via videocalling deel te nemen aan dit belangrijke onderzoek. Je zult begrijpen dat deze mixed-mode aanpak natuurlijk veel betere data gaat opleveren dan online gecollecteerde data. Data die van wezenlijk belang is voor de juiste inzichten die de Eurobar Europa oplevert. We zijn dan ook bijzonder trots dat wij van onze opdrachtgever groen licht hebben gekregen om dit experiment in Nederland te mogen uitvoeren.

Wil jij ook beschikken over de allerbeste data nodig voor jouw inzichten? Neem dan vooral contact met ons op. Wij staan altijd voor je klaar, oplossingsgericht zoals we zijn.

(*) n = 1.000; LOI 50 minuten; nationaal representatief

Deel dit bericht via:

Lees ook deze berichten

Eiffel toren in Parijs met CEO Hendrik te Grotenhuis
NieuwsNieuwsbericht

MCM Research Frankrijk

Het is zover; na maanden van voorbereiding hebben we ook een kantoor in Frankrijk geopend. Na de succesvolle entree op de Belgische markt vonden we dit een mooi vervolg. MCM…